М. П. Драгоманов про російських революціонерів початку 70-х рр. XIX ст. - Круглашов, А.М. (Український історичний журнал, 1992)
Розглядаються праці М. П. Драгоманова, в яких у історико-політичній чи в літературно-публіцистичній формі висвітлюються питання російського революційного руху. Головну увагу приділено його аналізу проблеми бакунізму та нечаєвщини. Рассматриваются работы М. П. Драгоманова, в которых в историко-политической или литературно-публицистической форме освещаются вопросы российского революционного движения. Главное внимание уделяется его анализу проблемы бакунизма и нечаевщины.