Чи могла бути реалізованою Продовольча програма в СРСР (роздуми історика) - Барановська, Н.П. (Український історичний журнал, 1992)
Автор здійснила спробу на основі аналізу відомого документа та зіставлення його з об’єктивними законами розвитку суспільства і реальною дійсністю виявити комплекс причин неефективності функціонування агропромислового комплексу. Автор предприняла попытку на основе анализа известного документа и его сопоставления с объективными законами развития общества и реальной действительностью выявить комплекс причин неэффективности функционирования агропромышленного комплекса.