Сталінізм і Україна - Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 1992)
У даному розділі йдеться про справи, інспіровані НКВС у 1938 р. в Україні, зокрема, про невідому раніше справу так званої «української націоналістичної організації «Молода генерація». Автор торкається подій 1939—1940 рр. на західно-українських землях. В данном разделе идет речь о делах, инспирированных НКВД в 1938 г. на Украине, в частности, о неизвестном ранее деле так называемой «украинской националистической организации «Молодая генерация». Автор касается событий 1939—1940 гг. на западноукраинских землях.