Е. Бернштейн та його погляди на соціалізм (історія і сучасність) - Гайдуков, Л.Ф. (Український історичний журнал, 1992)
Аналізується процес становлення та еволюції поглядів німецького соціаліста Е. Бернштейна — одного з найбільш переконливих і послідовних критиків ортодоксального марксизму, визнаних лідерів міжнародної соціал-демократії, що ввійшов в історію світової суспільної думки як творець доктрини реформістського соціалізму. Анализируется процесс становления и эволюции взглядов немецкого социалиста Э. Бернштейна — одного из наиболее убедительных и последовательных критиков ортодоксального марксизма, признанных лидеров международной социал-демократии, который вошел в историю мировой общественной мысли как творец доктрины реформистского социализма.