Эквивокация как мыслительная процедура - Богатая, Л.Н. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статье рассматривается развитие представлений об эквивокации. Делается вывод о том, что одна из причин, вызвавших появление эквивокативных процессов, связана с языковой дифференциации. Предлагается понимание эквивокации как мыслительной процедуры, соответствующей тропологическому мышлению. У статті розглядається розвиток уявлень про еквівокацію. Робиться висновок про те, що одна з причин, що викликала з'явлення еквівокативних процесів, пов'язана з язиковою диференціацією. Запропоновано розуміння еквівокації як розумової процедури, що відповідає тропологічному мисленню. The development of representations about ecvivocation is considered in article. It is judged that one of the reasons caused occurrence of ecvivocation's processes is connected with the language differentiation. The understanding of ecvivocation as the thinking's procedure corresponding to tropologikal thinking is offered.