Берестейська унія в працях польських істориків XX ст. - Біляков, Г.Ф.; Білякова, О.Г. (Український історичний журнал, 1996)
Восени 1996 р. сповнюється 400-та річниця проголошення в Бресті унії католицької і православної церков на території Речі Посполитої, до якої, як відомо, в ті часи входили і українські землі. Ця конфесіональна за своїм основним змістом подія одразу набула досить острого політичного характеру і перетворилась у вагомий чинник суспільного життя в Україні, міждержавних відносин у Східній Європі.