Шлепаков Арнольд Миколайович (Український історичний журнал, 1996)
2 червня 1996 р. внаслідок тяжкої хвороби обірвалось життя академіка Національної Академії наук України і Міжнародної Європейської Академії, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата премії ім. Д. 3. Мануїльського, доктора історичних наук, професора Арнольда Миколайовича Шлепакова.