Специфика использования персонала санитарно – курортных и туристических предприятий на примере региона Севастополя - Трегулова, И.П. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статье специфика использования персонала санаторно-курортных и туристических предприятий малого бизнеса решается проблема функционирования этих предприятий в течении года. Сформулированы особенности организации функционирования санаторно-курортных и туристических предприятий севастопольского региона. Выявлена тенденция роста новых рабочих мест, снижение уровня безработицы, как в регионе, так и в Украине за счет развития отрасли туризма. У статті розглядається специфіка користування зайнятості персоналу санаторно-курортних та туристичних підпріємств малого бізнесу, а також проблема функцінування цих підпріємств у продовж року. Сформульовані особливості організації санаторно-курортних та туристичних підпріємств севастопольського регіону. Запропонована тенденція зростання нових рабочих міст, як у регіоні так і в Україні за рахунком розвітку туризму. In the article specification of using spa and tourist enterprises personnel in small business is solved the problem of functioning these enterprises during the year. It is formulated the peculiarities of functioning spa and tourist enterprises in Sevastopol region. It is found the tendency of growth of new working positions, decreasing of unemployment growth as in the region as in the Ukraine due the development of tourism branch.