Шморгун Петро Михайлович (Український історичний журнал, 1997)
31 липня 1997 р. історична наука зазнала відчутної втрати - на 77-му році життя раптово помер відомий український історик, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки України Петро Михайлович Шморгун.