З епістолярної спадщини громадсько-політичних діячів України (1917 р.) - Миронець, Н.І. (Український історичний журнал, 1997)
В міру того як дослідники почали звертати пильнішу увагу на особистісний фактор в історії, став зростати їх інтерес і до мемуарної й егістолярної спадщини. Спогади, щоденники, приватне листування становлять для істориків велику цінність, особливо ті, що вийшли з-під пера людей, які самі посідали помітне місце в суспільно-політичному чи культурному житті або спілкувалися з такими людьми.