Давньоруська державність: до і після Любеча - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 1997)
Під 1097 р. "Повість временних літ" лаконічно повідомляє: "Придоша Святополк (Ізяславич. — М. К.) и Володимер (Всеволодич Мономах. - М. К.), и Давыд Святославичь, и брат его Олег, и сняшася Любячи на устроенье мира". Так розпочався Любецький з'їзд князів, який більшість істориків вважає етапним у процесі розвитку давньоруської державності.