Документи фонду Генерального секретарства народної освіти як джерело з історії українського національно-культурного відродження (1917 рік) - Гриценко, А.П. (Український історичний журнал, 1997)
Боротьба за національно-культурне відродження перетворилася в Україні у 1917 р. в один з найважливіших напрямів національно- визвольного руху. Вона займала вагоме місце у діяльності Української Центральної Ради і особливо активізувалася після проголошення 1-го та 2-го Універсалів і створення її виконавчих структур — Генерального Секретаріату та окремих секретарств.