Українська революція доби Центральної Ради: аналіз досвіду періодизації - Солдатенко, В.Ф. (Український історичний журнал, 1997)
Інтерес до феномену української революції породив численну літературу. Однак було б передчасно вважати, що проблему глибоко вивчено цілком, чи навіть і всебічно опрацьовано ряд її найсуттєвіших аспектів, зокрема такий надзвичайно важливий елемент, як періодизація.