Польська національна меншина в Наддніпрянській Україні (1864-1917 рр.) - Лісевич, І.Т. (Український історичний журнал, 1997)
Історія польської національної меншини в Україні, особливо в дореволюційний період, все ще залишається не дослідженою в українській історіографії, хоча за останній час і з'явилося кілька невеликих публікацій на цю тематику Ю. Войцеховського, А. Кондрацького, В. Палієнка та відомого етнографа В. Наулка. Проте в усіх цих працях порушуються в основному лише етнографічні проблеми, за винятком хіба що статті А. Кондрацького, а також публікацій, присвячених становищу поляків в Україні в радянський період, Т.Єременко, В. Палієнка та Г. Стронського.