Міжнародна наукова конференція "Голод 1946–1947 pp. в Україні: причини і наслідки" - Марочко, В.І. (Український історичний журнал, 1997)
27 травня 1997 р. у приміщенні Інституту історії України НАНУ відбулася наукова конференція на тему: "Голод 1946- 1947 рр. в Україні: причини і наслідки". Ініціатором їїїї проведення виступила Всеукраїнська асоціація дослідників голоду - геноциду 1932-1933 рр. в Україні.