Масові репресії на території Миколаївщини (30-ті рр. ХХ ст.) - Шитюк, М.М. (Український історичний журнал, 1998)
В умовах національного відродження України, розбудови її державності, утвердження міжнародного авторитету важливого значення набуває всебічне дослідження маловідомих сторінок історії українського народу, пов'язаних з періодом становлення тоталітарної системи.