Видання Інституту історії України НАНУ - Реєнт, О.П.; Лисенко, О.Є. (Український історичний журнал, 1998)
Поява нового періодичного видання з історичної тематики завжди є помітною подією. Саме нею стало започаткування у 1988 р. "Історичних зошитів" — оригінальної і, мабуть, єдиної в історіографічній ніші серії праць співробітників Інституту історії України НАНУ з усіх напрямків здійснюваних ними досліджень.