Основні напрямки й переваги стратегії розвитку європейського міста (на прикладі м. Донецька) - Лук'янченко, О. (Схід, 2011)
У статті проаналізовано вітчизняний та закордонний досвід стратегічного планування й
розвитку міст, виділені недоліки існуючих стратегій розвитку міст, досліджені особливості
Стратегії соціально-економічного розвитку м. Донецька на період до 2020 р., на основі чого
обґрунтовані основні напрямки й переваги стратегії розвитку європейського міста (на прикладі м. Донецька).