Неоколоніалізм проти прогресивних сил - Лутченко, О.І. (Український історичний журнал, 1986)
Рецензія на видання: Троицкий Е.С. Идеологическая стратегия неоколониализма. Киев: Политиздат Украины, 1985. - 224 с.