Захист докторської дисертації В.А. Смолієм - Пінчук, Ю.А. (Український історичний журнал, 1986)
27 грудня 1985 р. на засіданні спеціалізованої ради при Інституті історії АН УРСР відбувся з захист дисертації на здобуття вченого ступеня доктора історичних наук старшим науковим співробітником відділу історії феодалізму Інституту історії АН УРСР В. А. Смолієм на тему: «Соціальна свідомість учасників народних рухів на Україні (друга половина ХМІТ-- ХМІЇ ст.)».