На водних магістралях Великої Вітчизняної - Цимбал, Є.І. (Український історичний журнал, 1986)
Фрагмент документальної розповіді доктора історичних наук, професора Є. І. Цимбала присвячено трудовим і ратним подвигам моряків Чорноморського й Азовського торгового флоту, річковикам Дніпровського та Радянського Дунайського пароплавств в останній період Великої Вітчизняної війни.