VIII з’їзд Географічного товариства країни - Маркова, О.Є. (Український історичний журнал, 1986)
У Києві відбувся VIII з'їзд Географічного товариства СРСР. Його організували Академія наук СРСР та Географічне товариство СРСР. У роботі з'їзду взяли участь відповідальні працівники ЦК Компартії України, керівники ряду союзних і республіканських міністерств та відомств, науковці, вчителі, студенти, а також визначні вчені з братніх соціалістичних країн.