Імперіалістична радянологія — знаряддя буржуазно-націоналістичних фальсифікацій історії України - Мельник, Л.Г. (Український історичний журнал, 1986)
Рецензія на видання: Н. Н. Варварцев. Национализм в обличье советологии (критика современной буржуазной историографии Украины). Киев: Наук. думка, 1984. — 262 с.