Преса як джерело вивчення історії національно-демократичної революції в Україні (1917-1920 рр.) - Губа, П.І. (Український історичний журнал, 1999)
Газетна періодика належить до тих джерел, які дістають особливого розвитку в часи суспільних зрушень. До таких часів належать і роки національно-демократичної революції в Україні. Це був період небаченої гласності, бурхливого волевиявлення народу. І відповідно до посилення впливу преси на суспільні відносини підвищувалася цінність газет як історичного джерела, зростало значення газет як виду джерел.