А.А. Непомнящий. Очерки развития исторического краеведения Крыма в ХІХ — начале ХХ века. — Симферополь: «Таврида», 1998. — 208 с. - Гордієнко, Л.М. (Український історичний журнал, 1999)
В умовах зростаючого інтересу населення до пізнання історії свого краю, вивчення, узагальнення та практичне використання наукової спадщини істориків і краєзнавців минулого набувають особливої актуальності. В останнє десятиріччя особливо яскраво спостерігається об'єктивно обгрунтоване посилення інтересу науковців до історико-краєзнавчих досліджень у різних регіонах України.