М. Литвин. УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКА ВІЙНА 1918-1919 рр. (Нові погляди на старі проблеми). — Львів, 1998. — 478 с. - Малик, Я.Й.; Киричук, Ю.А. (Український історичний журнал, 1999)
Українсько-польська війна — дев'ять місяців, сповнених величчю перемоги та трагедією поразки. Незважаючи на пильну увагу до цієї проблеми, більшість українських вчених, як і їх польських колег, так і не змогли виробити близької до реальності об'єктивної та точної картини подій у Галичині в той період. Мабуть, дальше всіх у їх розкритті пішов львівський історик М. Литвин у своїй книзі «Українсько-польська війна 1918-1919 рр.».