Братство тарасівців - Наумов, С.О. (Український історичний журнал, 1999)
Понад 100 років тому, в 1893 р., у квітневому числі львівського часопису "Правда" було опубліковано програмний документ під назвою "Profession de foi молодих українців" (далі "Символ віри"), що належав Братству тарасівців — першій після кирило-мефодіївців українській політичній організації на Наддніпрянщині. Він викликав значний інтерес української громадськості, привернув увагу Б. Грінченка, М. Драгоманова, І. Франка, Лесі Українки, справив помітний вплив на подальше формування національної політичної думки.