Спогади Софії Русової - Гонюкова, Л.В. (Український історичний журнал, 1999)
Одним із важливих джерел вивчення історії є спогади видатних діячів, учасників переломних подій. До таких джерел належить книга Софії Федорівни Русової — "Мої спомини", яка була надрукована у Львові в 1937 р. Раніше спогади Софії Федорівни публікувалися в журналі "За сто літ", котрий видавала історична секція Академії наук України під керівництвом М. Грушевського. Михайло Сергійович особисто редагував ці спомини, що робить їх ще ціннішими для науковців.