Б. Д. Лановик, З. М. Матисякевич, Р. М. Матейко. ЕКОНОМІЧНА ІСТОРІЯ СВІТУ І УКРАЇНИ - Траф'як, М.В.; Шаталіна, Є.П. (Український історичний журнал, 1999)
Під такою назвою у видавництві "Економічна думка" Тернопільської академії народного господарства порівняно недавно вийшов підручник для студентів вищих навчальних закладів. Його автори — викладачі кафедри українознавства названої академії. Принагідно зазначимо, що над проблематикою економічної історії світу і України колектив кафедри, яку очолює професор Б. Д. Лановик, плідно працює уже тривалий час.