Ставлення польського емігрантського уряду в Парижі та Лондоні й польського підпілля у Львові до українського питання в 1939-1941 pp. - Ільюшин, І.І. (Український історичний журнал, 1999)
Ставлення польського емігрантського уряду і польського підпілля у Львові до українського питання в початковий період Другої світової війни було зумовлене, по-перше, довоєнними уявленнями поляків про те, ким були українці в ІІ Речіпосполитій, до чого вони прагнули і як складалися українсько-польські стосунки в міжвоєнний період, а, по-друге, позицією, котру займали українці вже в 1939-1941 рр., тобто під час польсько-німецької і польсько-радянської воєн.