Іван Майстренко: життя, наукова і публіцистична спадщина - Юренко, О.П. (Український історичний журнал, 1999)
Ім'я цього видатного вченого, публіциста і письменника відоме набагато більше в західній українській діаспорі, ніж на його Батьківщині. Все ж поволі пам'ять і правда про нього повертаються в Україну. Найбільше цьому сприяла видана Канадським інститутом українських студій його праця "Історія мого покоління". Набувши ваги історичного джерела, вона разом з тим стимулює зацікавленість особою самого Івана Майстренка.