Арсен Зінченко. ВИЗВОЛИТИСЯ ВІРОЮ: ЖИТТЯ І ДІЯННЯ МИТРОПОЛИТА ВАСИЛЯ ЛИПКІВСЬКОГО. — К.: "Дніпро", 1997. — 424 с. - Кравець, М.М. (Український історичний журнал, 1999)
Рецензована праця присвячена вивченню життя і діяльності великого патріота України, митрополита Василя Липківського. Аналізуючи добу національного відродження, А. Зінченко зазначив, що вона почалася з кінця XVII ст. і продовжувалася до початку 30-х років ХХ ст., органічно поділяючись на три періоди. Перший період тривав до початку ХХ ст. Українська національна революція 1917-1920 рр. становила другий період. Третій період — "розстріляного відродження" 1921 р. — початок 30-х років.