Всеукраїнська наукова конференція "Постать Симона Петлюри в контексті українських національно-визвольних змагань" - Телячий, Ю.В. (Український історичний журнал, 1999)
Сьогодні відбувається переосмислення ролі та місця історичних і державних діячів у різноманітних процесах вітчизняного державотворення. Значною мірою це стосується й особи Симона Васильовича Петлюри, 120-та річниця від дня народження якого виповнилася в травні. Ювілей С. Петлюри збігається ще з однією пам'ятною датою — 80-літтям Кам'янецької доби Директорії Української Народної Республіки.