Міжнародна наукова конференція "Українсько-польські відносини в ХХ ст.: державність, суспільство, культура" - Шама, О.І. (Український історичний журнал, 1999)
15-16 квітня 1999 р. у Тернопільському державному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка на базі історичного факультету відбулася міжнародна наукова конференція "Українсько-польські відносини в ХХ ст.: державність, суспільство, культура". У роботі конференції взяли участь понад 40 науковців з України і Польщі. Пленарне засідання вступними доповідями відкрили проректор з гуманітарної освіти та виховання доц. О. Полисаєв і зав. кафедрою стародавньої і середньовічної історії доц. Т. Гонтар.