Склад депутації від України до Комісії по укладанню нового "Уложения" 1767—1768 pp. - Мельник, Л.Г. (Український історичний журнал, 1999)
Питання, пов'язане з виборами і складанням "наказів" в Україні, із ситуацією, що там склалася у зв'язку з виборами, зокрема, відомою "ніжинською справою", має досить багату літературу. Це праці С. Соловйова, В. Авсеєнка, Д. Багалія, І. Теличенка, О. Флоровського, І. Максимовича, В. Щербини, М. Фавіцької, О. Путра, З. Когута та ін. Проте майже не висвітлені питання про склад депутації від України до комісії та участь депутатів від України в роботі Комісії.