Науково-практична конференція "Історична спадщина Конотопа ХІІ—ХІХ століть" - Липський, Ю. (Український історичний журнал, 1999)
В історії України Конотопщина посідає далеко не останнє місце. На згадку одразу ж приходить широковідома битва 1659 р., імена уродженців краю — історика Олександра Лазаревського, фізика Степана Тимошенка, мовознавця Якова Рурського та багатьох інших. В останні роки місцевою владою багато робиться для належного вшанування минулого свого краю. Ось і влітку 1998 р. в місті було проведено науково-практичну конференцію.