Науково-практична конференція "Історія Лисянщини та перспективи розвитку краєзнавства в краї" - Щербатюк, В.М. (Український історичний журнал, 1999)
4 вересня 1998 р. у містечку Лисянка, що на Черкащині, відбулася перша науково-практична конференція, темою якої була історія Лисянщини та перспективи розвитку краєзнавства в краї. Науково-практичний захід був присвячений 405-річчю Лисянки з часу першої згадки в історичних джерелах та 30-річчю діяльності місцевого історичного музею і відбувався в рамках заходів, передбачених відзначенням 1000-ліття літописання і видавничої справи в Україні.