Особливості соціально-економічної політики британських консерваторів у 1979-1990 pp. - Трубайчук, А.Ф.; Черевко, О.С. (Український історичний журнал, 1999)
Питання про обмеження прав тред-юніонів поставало перед багатьма британськими урядами, і деякі з них були змушені йти на угоду з профспілками або навіть відступати перед їх натиском. Так, уряд Г. Вільсона в січні 1969 р. спробував провести через парламент законопроект \"Замість розбрату\", який модифікував право на страйки, лімітував їх і навіть вводив щодо страйкарів репресивні заходи судового порядку.