Створення Української Академії історичних наук - Падалка, С.С. (Український історичний журнал, 1999)
В Інституті історії України Національної академії наук, який є базовою установою республіки з питань наукових досліджень у галузі як вітчизняної, так і всесвітньої історії, відбулися установчі збори по створенню нового професійного громадського формування Української академії історичних наук. Установчі збори відкрив і виступив з промовою віце-прем'єр Кабінету Міністрів з гуманітарних питань, директор Інституту історії України НАН України, академік В. А. Смолій.