Початок діяльності Союзу Визволення України - Лавров, Ю.П. (Український історичний журнал, 1998)
Дещо інший, здебільшого координаційний, характер мала нарада керівників підпільного руху СВУ М. Залізняка, В. Дорошенка й Д. Донцова, яка відбулася 29 листопада. Після доповіді Д. Донцова про проведену ним нараду в Чернівцях з участю членів групи Вольфа (підпільний псевдонім) М. Залізняк запропонував вести всю підпільну роботу Союзу лише у великих містах Галичини, зокрема, таких, як Львів.