На шляху до збройного чину - Бутко, С.В.; Кентій, А.В. (Український історичний журнал, 1998)
Упродовж німецько-радянської війни Організація українських націоналістів (ОУН) (та її частина, яку після розколу останньої очолив з лютого 1940 р. С. Бандера) провела три конференції (1941, 1942 і 1943 рр.) та ІІІ Надзвичайний Великий Збір (1943 р.), які відіграли значну роль у формуванні політичної програми, стратегії і тактики ОУН.