Володимир Науменко (1852—1919) - Панкова, Є.В. (Український історичний журнал, 1998)
В архіві Служби безпеки України зберігається справа №32 по звинуваченню В. П. Науменка в контрреволюційній діяльності. Серед документів є й протокол його допиту, проведеного 8 липня 1919 р. інспектором таємного відділу Всеукраїнської надзвичайної комісії.