Молоді суспільствознавці — 50-річчю Інституту історії АН УРСР - Асатуров, С.К. (Український історичний журнал, 1986)
Головне завдання, що стоїть перед колективом Інституту історії АН УРСР у дванадцятій п’ятирічці,—створення багатотомної "Історії класів і соціальних верств Української РСР". Велика увага в її підготовці приділяється участі молодих наукових кадрів та спеціалістів. Свідченням цього стали суспільно-політичні читання на тему: «Історія класів і соціальних груп Української РСР». Вони були організовані комітетом комсомолу та радою молодих вчених спільно з партбюро й радою наставників Інституту історії АН УРСР. Читання відбулися 27 травня 1986 р. і були присвячені 50-річчю Інституту історії АН УРСР. До їх відкриття була приурочена виставка праць молодих науковців інституту.