Олександр Якович Пархоменко (До 100-річчя з дня народження) - Носовський, Є.М.; Теплицький, Ю.М. (Український історичний журнал, 1986)
24 грудня 1986 р. виповнилося 100 років з дня народження стійкого більшовика, народного героя, палкого патріота, пристрасного борця за свободу і незалежність трудового народу, одного з визначних організаторів Червоної Армії — Олександра Яковича Пархоменка.