Гая Дмитрович Гай (До 100-річчя з дня народження) - Попов, М.Я. (Український історичний журнал, 1987)
19 лютого 1987 р. виповнилося сто років від дня народження Г. Д. Гая (справжні ім'я та прізвище — Гайк Бжишкянц), легендарного героя громадянської війни, командира корпусу, воєнного історика й письменника.