До проблеми інтерпретації епітета «ал-Джедід» на джучидських монетах - Хромов, К.К. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
У статті аналізуються монетні легенди джучидських денгів. Автор пропонує визначення напису «ал-Джедід» на монетах Улусу Джучі як означення карбування монети нового зразка або стопи, а не в якості епітету до назви міста карбування.