До питання започаткування монетного карбування в державах хрестоносців (на прикладі Едеського графства) - Орлик, В.М. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
Стаття присвячена проблемі нумізматики хрестових походів, зокрема перших грошових емісій у Едеському графстві. Визначено основні економічні, зовнішньо- і внутрішньополітичні чинники, під впливом яких було започатковане монетне карбування Болдуіном Булонським (Болдуіном І).