О судьбе и составе Киевского монетного клада 1706 г. - Кулешов, В.С. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
У статті розглядається проблема Київського монетного скарбу 1706 року, його доля і склад. Проведений автором аналіз, що ґрунтується на співставленні даних 1745 і 1826 рр., сконцентрований на з’ясуванні спільних композиційних особливостей і структури вибірки.