До питання торгівельної діяльності в Одесі (кінець ХVІІІ – початок ХІХ ст.) - Костик, Є.П. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
Автор статті розкриває комплекс важливих як теоретичних, так і практичних, питань з історії становлення та розвитку торгівлі в Одесі кінця ХVІІІ – початку ХІХ ст.