Об’єктивна критика чи химери кривого дзеркала? (З приводу «епіграфічних нотаток» Т. Бобровського) - Корнієнко, В. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2011)
Стаття В’ячеслава Корнієнка присвячена аналізу критичних зауважень Т. Бобровського щодо дослідження графіті Софії Київської. Автор розглядає проблеми методики фіксації, реконструкції та датування давніх написів, а також оцінює обґрунтованість висунутої критики. У роботі доводиться, що частина зауважень опонента базується на неправильному трактуванні епіграфічного матеріалу та недотриманні наукової методології. Особливу увагу приділено інтерпретації текстів графіті, відмінності між прорізами літер і пошкодженнями тиньку та принципам палеографічного датування. Автор підкреслює необхідність об’єктивного і комплексного підходу до вивчення епіграфічних пам’яток.